Zijn er ook stappenomzettingen voor andere activiteiten?

Update (2016): blijf jij in beweging met andere activiteiten dan zwemmen en fietsen? We weten dat het omzetten van stappen voor andere activiteiten een belangrijk onderwerp is voor onze deelnemers en op dit gebied blijven we actief bekijken hoe we dit kunnen aanpakken. We laten het iedereen uiteraard weten als we zaken gaan aanpassen. Tot dat moment kun je meer lezen over onze huidige omzettingen en hoe we beweging bijhouden bij andere sporten en activiteiten.

De Global Challenge biedt alleen stappenomzetting voor fietsen en zwemmen, omdat dit de twee meest populaire vormen van bewegen zijn waarbij het stappenaantal van de Pulse het daadwerkelijke activiteitenniveau niet weergeeft. Voor zwemmen is dit duidelijk: de Pulse is niet waterbestendig, dus je kunt het apparaat niet gebruiken in het zwembad. Bij fietsen betekent de vloeiende beweging van het op een fiets rijden dat de Pulse niet alle bewegingen bijhoudt; daarom is een omzetting voor fietsen toegevoegd.  Vergeet niet je Pulse te dragen tijdens het fietsen en de gefietste afstand vast te leggen; de omzetting compenseert voor de hoeveelheid beweging die de Pulse vastlegt.

Bij joggen is geen omzetting nodig, omdat je bij joggen sowieso meer stappen zet in dezelfde tijd dan bij wandelen. Dit is ook het geval bij een aantal veld- of zaalsporten zoals tennis, squash, badminton, basketbal, volleybal, voetbal, rugby, hockey, cricket, golf en baseball, waarbij je natuurlijke beweging een goede afspiegeling is van het aantal stappen.

Bij roeien wordt aangeraden de Pulse om je pols te dragen om je activiteit vast te leggen. Voor andere activiteiten, zoals rollerbladen, skiën, yoga, Pilates of de sportschool wordt aangeraden je Pulse zoals gewoonlijk te dragen, waarbij je natuurlijke bewegingen worden vastgelegd.

Vergeet niet - een groot deel van de Global Challenge is het plezier hebben in de leuke en sociale competitie. De enige persoon die je echt moet willen verslaan is je oude zelf - dus blijf in beweging!