Wat moet ik weten over fietsen in de Global Challenge?

De Global Challenge stimuleert je om actiever te zijn. Om je hierbij te helpen, hebben we een omzetting ontwikkeld voor fietsen. Voer de afstand die je op een dag hebt gefietst, in op de pagina Stappeninvoer en de website van de Global Challenge zet deze automatisch om naar een gelijkwaardig aantal stappen voor je inzet.

1 km fietsen staat gelijk aan 300 stappen.

Tijdens het fietsen moet je ook je Pulse dragen en je totale aantal stappen invoeren zoals je gewend bent. Hoewel de Pulse de beweging van het fietsen detecteert, kan het apparaatje niet elke rondgang van de pedalen meten. De omzetting voor fietsen wordt, in stappen, toegevoegd aan het aantal stappen op je Pulse om ervoor te zorgen dat je op de juiste manier wordt beloond voor je tijd in het zadel.Fietsen kan buiten in weer en wind en op wegen en paden, maar ook binnen op een hometrainer. Als je de afstand kunt meten, telt het mee.

Als je aan het fietsen bent, moet je de Pulse niet aan je voet of je onderbeen bevestigen. Het wordt aangeraden de Pulse in je broekzak te dragen, of zo dicht mogelijk bij de heupen.

Als je spinnen leuk vindt (en wie vindt dat nou niet?) kun je, als de fiets waarop je spint geen afstand kan meten, de volgende afstanden invoeren in de omzetter:

1. 45 minuten spinnen = 22,5 km
  2. 1 uur spinnen = 30 km
  3. Deze afstanden zijn gebaseerd op wat er in een gemiddelde les spinning wordt gedaan.